Loppisburkar

 
Köpte bland annat dessa burkar igår på Erikshjälpen. Superfina tycker jag och bara 3kr/st! Imorgon kommer jag lägga upp fler grejer som inhandlades under helgen och även lite bilder från lägenheten! Så stay tuned!
 

Outfit of yesterday

Lite såhär såg jag ut igår
 
 
 

Beautiful day

Efter en fruktansvärt tråkig förmiddag då jag absolut inte orkade ta tag i någonting, så mötte jag upp Anton på stan efter hans skola. Och vi gick ner till vattnet och gick längs med kajen. Köpte med oss kaffe och gick ännu längre bort och satte oss och bara myste. Solen värmde och det var verkligen sånt där perfekt höstväder. Kunde inte ha blivit en bättre eftermiddag!
 
 

Fotbollsonsdag!

 
Ikväll blir det alltså fotboll! Ska faktiskt bli kul! Blir nog najs och mycket folk eftersom det är derby också. Aslänge sen jag var på någon match. Så direkt efter dansen drar jag dit. Kommer nog vara lagom förvirrad när jag ska hitta rätt ingång och Anton och hans kompisar.. Hoppas bara att dom säljer något gott snack i pausen. 
 

Perfekt mellanmål

 
 
 

Starbucks for tea

Gomorron! Sitter i köket och dricker te ur min Starbucksmugg. Älskar ju Starbucks! Bästa när man åker utomlands alltså! Men nu behöver jag inte åka fullt så långt eftersom det finns i Malmö :) perfekt! Idag på dagen har jag inte så mycket roligt på agendan direkt. Det blir det vanliga: söka jobb. Plus att jag ska till AF idag. Så ja blir väl inte så mycket mer spännande än så. Får se vad kvällen har att bjuda på istället :)
 
 

Powewalk by the sea

Precis hemkommen efter en två timmars PW. Så sjukt skönt verkligen och Helsingborg är så fruktansvärt fint! Gick längs strandpromenaden en bra bit. Så otroligt härligt att gå längs vattnet och känna doften av hav och den sköna luften. Hittade ett litet utegym och körde lite där, riktigt roligt! Och hela promenaden längs vattnet är så iordninggjord med massor av ställen att sitta på och bryggor där man kan bada ifrån, restauranger, glasshak och aktivetetsställen. Så sjukt najs bara! Såg också en äldre naken man som kom upp från havet och två äldre damer lite längre bort som badade. Iskallt skulle jag tycka. Men dom såg ut att trivas! Detta kommer garanterar bli min nya promenadsträcka!
 
 

Mon Amie

Åt en sen frukost idag bestående av turkisk yoghurt med hallon, banan och melon toppat med massa frön, nötter och russin. Egenbakat knäckebröd med spenat, ost och tomat och en kopp te. Älskar verkligen detta porslin Mon Amie av Marianne Westman. Blir alltid lite glad att äta ur skålarna och det känns lyxigt på något vis! Ska ta tag i den här dagen nu och se vad den har att bjuda på! Hörs senare!
 

Måndag och sådär

 
Idag när Anton kom hem från skolan så hade jag fixat i ordning ett litet mellanmål till honom. Perfekt tyckte han för då hann han plugga lite och jag hann kolla på Gossip Girl innan det var dags för träning. Träningen idag bestod av en löptur i spåret. Och jag höll på att dö för att min kondis är sådär, men det var ändå skönt. Och sedan ett pass med lite styrketräning i gräset. Bästa övningen var benböj med Anton på ryggen! Sen blev det en sen middag. Kycklingwok med stekta nudlar. Gott!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

When you just go

 
 
Gick ner till stan idag, skulle in en sväng till Din Sko, var osäker på om butiken fanns i stan eller om den bara fanns ute på köpcentret. Men kollade upp det på google och jodå det fanns. Traskade ner i blåsten och nej butiken fanns inte. Den hade legat inne i en galleria, men nej nu hade den flyttat ut till Väla. Happ, så då gick jag till en second hand affär som jag hittat. Men nej då den hade ju såklart stängt på måndagar. Så då var det bara att gå hem igen. Och det enda jag fick med mig var ett härligt skoskav. Så ja den här dagen har varit tråkig faktiskt. Ska försöka hitta på nåt roligare imorgon!
 
 
 

Helsingör

Igår turade jag, Anton, Mathilda och Totte till Helsingör. Jag och Anton vaknade astidigt och var sjukt taggade!
 
Efter att ha ätit bananpannkakor gjorde jag mig snygg och vi gick ner till stan för att reka viktig info om hur man gör när man turar. Och sen tog vi en varsin flat white på Espresso House i väntan på Mathilda och Totte som kom med tåget från Malmö.
På båten över till Helsingör
Supermysiga små gator och hus överallt. Verkligen ett ställe där jag skulle kunna tänka mig att ha ett litet sommarhus!
Hejhej!
 
Små gator och gränder överallt!
En liten rosa tandlägarmottagning
 
 
Totte och slottet
Syskonen Lööw och slottet
Sen gick vi och köpte sprit, tog båten hem, gick en lång omväg tills vi tillslut var hemma för en drinkkväll som resulterade i några timmars percussionspel och LP lyssnande.
En sjukt bra och trevlig dag verkligen! Hade superkul och Helsingör är så mysigt. 
Idag är man sådär lagom slapp och vädret är riktigt tråkigt. Så en perfekt dag för att bara titta på film och mysa i soffan. Ha en superfin söndag fina ni!
 
 
 
 
 

Glappet

Idag har jag morgontränat lite, sjukt skönt! Men har varit rätt så slapp efter det. Rätt skönt det med iofs. Har kollat på två avsnitt av en serie som heter glappet. Det är en ungdomsserie från 97. Alltså om ni inte har sett den så måste ni se den! Avsnitten finns på youtube. Alltså det är en helt fantastiskt sjuk serie! Jättekonstiga karaktärer och jätteunderligt manus. Men alltså den är fantastisk! Många kända svenska skådespelare med också. Så kolla kolla på den alltså! Man skrattar högt och skäms men kul är den!

apple pie

Gjorde för övrigt en så sjukt god äppelpaj igår. Men experimenterade fram ett nyttigare recept med dinkelmjöl, fiberhavregryn, lite lite smör och lite sirap. Kul att komma på egna mer nyttiga varianter av godsaker! Och så gjorde jag egen vaniljsås till det. 
 
 

Wednesday

Har inte skrivit på några dagar pga har inte orkat. Har varit så sjukt nere och allt har verkligen känts så himla dåligt! Svårt att komma till en ny stad utan någonting, inget jobb, inga vänner, inga pengar, ingen livslust. Man känner sig rätt ensam. Tur att jag har Anton som är helt underbar och stöttande! Men idag tog jag nya tag, ryckte upp mig och nu ska det inte finnas några fler tårar. Jag vet ju att allt ordnar sig, men vägen dit känns ofta väldigt lång. Men jag orkar bara inte vara ledsen längre. Har varit det alldeles för länge och det tär verkligen på en. Speciellt när man inte är en sån person egentligen så blir man mer ledsen för att man är ledsen och så är den onda cirkeln igång. Men nu är det nog! Ska ta tag i mig själv och göra något bra av det här! Var iväg och sökte några jobb, och det kändes faktiskt bra. Så nu hoppas vi på det här! Var också iväg på den andra poledancekursen idag. Och det var sjukt jobbigt och riktigt svårt! Men såklart väldigt kul! Så nu ska jag sätta igång med min träning igen som har hamnat på efterkälken alldeles för länge. Nu ska jag bli fit på riktigt och jag känner mig taggad!
Om inte livet ler mot mig så får jag le mot livet!
Puss på er fina

Livet

Om jag trodde det skulle bli annorlunda? Ja

Seaside

Har mest tagit det lugnt idag och surfat runt och drömt om kläder som jag vill ha. Men tog mig iaf ner på stan en sväng där det inhandlades lite smått och gott! Visar imorgon. Nu blir det soffläge framför the Tudors. Ha en fin fredagskväll!

autumn

I höst ska jag
-ha sköna oversize t-shirts
-hoppa i lövhögar
-skaffa ett jobb
-åka till Danmark
-dricka mängder av te
-pussas massor
-gå långa promenader
-ha mysiga stickade tröjor
-köpa nya fina höstskor
-lyssna på jazz
-måla naglarna i rödaste rött
-träna stenhårt
-dricka öl med fina vänner
-leva i nuet och inte skrämmas av framtiden
-ta för mig
-baka!
-ha vinrött som favoritfärg
-göra loppisfynd
-läsa böcker
-lära mig något nytt 
-åka och hälsa på vänner
-sova på balkongen
-boka en resa
 
Min att göra lista inför hösten. Den kommer säkert fyllas på. Men bliehöver sånt för att peppa mig själv. Är inte på topp nu. Är låg och behöver inspiration. Men jag ska fixa det. Det här kommer verkligen bli en så fin höst!

Poledance!

Igår var jag på mitt första poledancepass! Och det var så sjukt roligt och jobbigt! Svetten bara rann alltså! Var supernervös innan, men väl där så var alla så snälla och gulliga och det var bara att släppa dom där nervösa tankarna. Det är är en 8 veckors kurs, och vi ska hinna lära oss massor. Tror verkligen att det kommer bli awesome! Kände att jag behövde göra något nu. När man bara går hemma och söker jobb så får man väl lite smått panik, och att man inte känner någon gör ju inte saken bättre direkt. Så jag tror verkligen på det här! Så bra träning också! Har verkligen träningsvärk i kroppen idag, känns att man inte använder dom "vanliga" musklerna liksom. Inte så konstigt kanske, det är ju inte varje dag men häver sig med bara arm- och bröstmusklerna upp på en stång liksom. Så nu känner jag mig taggad för att komma igång med min andra träning ordentligt igen! Ska lägga upp ett löp och gymschema har jag tänkt! ooo jääääävlar var stark jag ska bli den här hösten! Ska nog ta lite före och efterbilder också! Kanske lägger upp dom vid jul, ifall ni skulle vara intresserade av att se? Nej, nu ska jag ta och göra mig iordning och komma igång med den här dagen. Vi hörs!
 
Svettig men glad efter första passet!

Banancookies

 
Gjorde ett riktigt gott, enkelt och nyttigt eftermiddagssnacks igår!
Ingridienser: 1 banan, ca 2dl fiberhavregryn, osötat jornötssmör
Gör såhär: Mosa banen, blanda med havregrynen, smeta på jornödssmöret, in i ugnen 200 grader i ca 10-12 min.
 
 

Hey you

Följ mig på instagram @lisaedwall

Helgen

I fredags var vi nere på stan en sväng, hittade till systemet, träffade en barndomskompis till Anton, tog en öl eller tre och bara hängde i det superfina vädret! Sen åkte vi hem, med ett stopp i en park för en öl till och sedan vidare hem för att kolla på fotbollen. Sverige vann ju som alla vet, och det firade vi med att åka ner på stan för lite utgång med några från Antons klass och bli alldeles för fulla. Trevlig dag helt enkelt!
 
 
På lördagen gick vi upp relativt tidigt och satt på ett tåg till Malmö 11.12. Blev rätt stressigt till tåget, då vi inte har hittat bästa vägen ner till centrum än. Så skönt att det bara tar 40 min till Malmö, så mysig stad verkligen! Vi strosade runt en stund och käkade lite lunch innan vi mötte upp Antons syster Mathilda och hennes kille Totte och fortsatte strosa runt och fika. Sedan gick vi och inhandlade lite varor för tillagningen av pajer inför kvällens kräftskiva! Västerbottenpaj, Toscansk tomatpaj och citronpaj blev valet. Och det blev otroligt lyckat och otroligt gott! Kräftskivan var så rolig och mysig med massor av kräftor och annat plock och snaps och visor. Övernattning hos Mathilda och Totte. Fika med Max dagen efter innan vi begav oss hemåt för att spendera resten av dagen i soffan framför The Tudors. 

Tom

Bread in my head

Alltså bakade ett så sjukt gott bröd idag! Det ser inte mycket ut för världen, men fy så gott! Och det var superenkelt också! Och jag som hatar torra kakor och bröd och sånt behövde inte bli besviken då detta blev väldigt saftigt. Bör verkligen testas! Hittade receptet på en blogg, ändrade lite, och ni hittar receptet nedanför!
 
 
Yoghurtbröd med äpple
Ingridienser: 2 dl havregryn, 5dl dinkelmjöl, 1dl linfrön (jag tog krossade), 1 dl sesamfrön, en nypa flingsalt,
1 rivet äpple, 3 msk honung, 4 dl naturell yoghurt
Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader, blanda alla torra ingridienser. Riv ner äpplet och tillsätt honung och yoghurt. Klä en bröform med bakplåtspapper och kleta ut smeten. Jag hade på pumpafrön ovanpå. In i ugnen i 45-60 min.
 
 

Simple day

Idag har jag typ inte gjort något speciellt alls! Anton har varit ledig idag, så vi har mest slappat hemma. Städat och fixat lite typ. Så det kändes ju rätt skönt. Har kommit igång och springa nu också, och ska fortsätta med det! Ska fan bli grym! Har också anmält mig till en rolig och spännande grej idag! Berättar mer om det när det närmar sig! Hiho! Nähepp, mer roligt än såhär blev det inte idag. Ska lägga mig upp och ner i soffan nu och invänta Breaking News.
Puss
 
Såhär bra gick det för Anton att plugga i soffan...
 
 
 
 

I'm back!

Nu är jag tillbaka i Helsingborg, med hes röst och lite halsont. Men helgen har varit riktigt rolig! Hann träffa massor av alla i Linköping och det var många som flyttat iväg men som var tillbaka över helgen för just den här stora studentfesten som vi var på så det var awesome. Vå åkte rätt skapligt på fredagen från Helsingborg, så då hann vi med en hel del då med, fika på stan och sedan ölhäng på kvällen, riktigt najs!
 
Bild från fredagen
 
 
Sen då på lördagen så drog vi på oss ovvarna klockan 8.00 och började festen. Vi begav oss mot Ryd där vi skulle äta frukost och dricka fulvin. Sedan började själva spritrundan i skogen. Några hundra människor. Olika stationer. 
 
"Det här är en perfekt glänta att ta kort i" - Max
Grabbarna som jag hängde med hela dagen. Galnare kan man ju leta efter. Vi hade fantastiskt kul och alla var sjukt fulla. Sprang runt i skogen, ramlandes, skrattandes, ihopgipsade, nån.. med kuken i gips, viftandes med träd, halvkräks på sig själva. Man ser folk krypa in i skogen för att spy, andra blir bortkörda i skottkärror. Det slapp vi iaf, så det var ju himla skönt! Går inte att förklara allt, men lite så såg det alltså ut. Mellanlandade vid halv sex på donken innan vi skulle vidare till mellanfesten. Jakob frågar då vad fan vi har gjort hela kvällen och synd att det är över och undrar om vi ska ha efterfest. Vi förklarar då att vi inte har varit på själva festen ens och att klockan då bara är 17.30. Vi drar sedan på mellanfest hos Jakob som alltså bor i korridor, och ja, det eskalerar kan man ju lugnt säga. Vi dansar galet och de gamla 00-hitsen går på mer än högsta nivå. Bananer, matlådor och bestick flyger ut genom fönstret, sängen går sönder, öl överallt, lampan slås sönder och Jakob ramlar ner från Manges rygg och spräcker kinden. Ja... Vi drar vidare vid 23 till universitet där det är utedisco, vi smugglar med oss öl in i ovvarna och alla går stapplande in. Vi festar vidare till typ 2. Då får det vara nog och vi tar en taxi hem.
 
Bild från en station ungefär halvvägs in i spåret.
Det var lite från helgen. Men nu är jag hemma igen, ldet börjar bli ordning i lägenheten och jobbsökandet är igång. Saker börjar falla lite på plats så nu ska bloggen inte få lida mer! 
 
 
 
 
 
RSS 2.0